Oppskrift

Ingredienser til Salmeslag:

  • Musikken er det mulig å laste ned ved å velge «Last ned»mikrofon-bok fra menyen eller dere kan bruke cd-en (kan bestilles fra [email protected]). Dere finner også musikken på iTunes og Spotify, men dette er bare til lytting og øving, ikke til framføring.
  • Musikkspillere (pc-er, smarttelefoner, cd-spillere) til det antall grupper dere vil ha.
  • PowerPoint, for presentasjon av Salmeslag. Denne finner dere ved å velge «Last ned» fra menyen over.
  • «Salmeslag – gjennomføring (flash fil)», for gjennomføring av Salmeslag. Denne finner dere ved å velge «Last ned» fra menyen over.
  • Prosjektor.
  • Lydanlegg med mikrofon(er) er en fordel, men ingen forutsetning.
  • Effekter for å skille lagene fra hverandre.
  • Tekstene kan dere også finne under «Tekster» i menyen over. Direkte link for mobiler: https://salmeslag.no/tekst/.

Under «Last ned» finner dere også mulighet til å laste ned grafiske elementer som kan trykkes på ulike effekter for å øke stemningen ved salmeslaget, for eksempel t-skjorter, stickers, caps, plakater osv. Eller dere kan gjøre det enkelt: Kjøp inn capser eller t-skjorter med forskjellig farge til hvert lag, bruk tøyremser som pannebånd eller bannere, pynt med ballonger… Bruk fantasien og det dere har til rådighet av tid og ressurser!

Slik går dere fram:
1)    Samle alle deltakerne.
Presenter opplegget fra PowerPoint presentasjonen. Velg en programleder som skal styre slaget ved «Salmeslag – gjennomføring (flash fil)». Velg et dommerpanel på f.eks 4 personer, som sitter ved et bord foran «scenen», og som skal kommentere og vurdere innslagene. Noen andre får ansvar for å få opp stemningen og få med seg publikum på jubel og applaus underveis.
2)    Del inn i passende antall grupper (2—6 grupper).
Gi gruppene en salme hver. Hver gruppe har en leder som tar ansvar for at gruppa øver inn salmen sin og koreograferer bevegelser til. Vurder selv hvor lang tid dere vil bruke på øving.

3)    Øv!
Playback-sporene (med sang) er tenkt til lytting og tidlig i øvingsprosessen, til selve konkurransen bruker dere singback-sporene (uten sang).
4)    Samle alle gruppene.
Kjør «Salmeslag – gjennomføring (flash fil)» og framføre alle bidragene.

Dommerne kommer med tilbakemeldinger etter hvert bidrag.
5)    Avstemming.
Alle er med og stemmer, ved håndsopprekning, SMS, papir eller hvordan dere synes det er mest praktisk. Kår en Salmeslag-vinner! Kjør gjerne vinnerlåta i reprise til slutt.

Lykke til, og godt salmeslag!